Odkrywanie Tradycyjnych Smaków

Czy tęsknisz czasem za zapachem prawdziwego chleba z pieca? A może chcesz poznać tajniki i receptury powstawania naturalnych, zdrowych kiszonek? WARSZTATOWNIA Czerwone Korale zaprasza Cię w podróż po tradycyjnych smakach, jak sprzed lat. Tutaj będziesz miał okazję własnoręcznie ukisić kapustę (uwaga! włącznie z udeptaniem jej w drewnianej beczcce, upiec naturalny, zdrowy chleb, przygotować gołąbki z kapusty kiszonej w główce, spróbować soku z kiszonych buraków… a to nie wszystko
Zabierz znajomych i spędźcie wspólnie czas na niezwykłych warsztatach odkrywania tradycyjnych smaków!
ODKRYJ NIEZWYKŁE PODLASIE. ODKRYJ TRADYCYJNE SMAKI.

Zapraszamy do zgłębianie starych receptur kiszenia przekazywanych z pokolenia na pokolenie
• aktywne uczestnictwo w procesie kiszenia kapusty. Uczestnicy mogą własnoręcznie zszatkować kapustę tradycyjną szatkownicą/ udeptać nogami w drewnianej beczce.
• mieszanie ciasta na chleb w drewnianej dzieży
– degustacja: kanapka ze smalcem i ogórkiem, kapusta kiszona, sok z buraków
kiszonych, kapusta kiszona w główce
Czas trwania 1,5h Cena-20 zł za osobę
• pokaz robienia gołąbków z kapusty kiszonej w główce
• pieczenie placków chlebowych
• degustacja gołąbki + placki chlebowe, kanapka ze smalcem
i ogórkiem, sok z kiszonego buraka
Czas trwania 1h Cena 20 zł za osobę
• przerwa kawowa: kawa, herbata, kawałek ciasta regionalnego, np: marcinek, faworki drożdżowe, sernik z pieca, sękacz, mrówkowiec
Czas trwania 0,5-1h Cena 10 zł

Odkrywanie tradycyjnych smaków